Vanilias sutemeny
Az elkészítés lépései
Adjuk a sót, a
vaníliát és a tojásokat és további 4-5 percig kavarjuk.
Belereszeljük a
citromok héját, beleszitáljuk a liszttel elkevert sütőport, majd hozzáöntjük a
tejet és addig keverjük amíg homogén masszát nem kapunk.
Hozzáadjuk az
apróra vágott gyümölcsöket (a gyümölcs helyett csokoládédarabokat is tehetünk
bele) és néhány gyors mozdulattal átkavarjuk.
Egy 26 cm-es
kuglófformát ( ennek hiányában a tortaforma is megteszi) kivajazunk, kilisztezünk,
majd beleöntjük a tésztát.
djuk a sót, a
vaníliát és a tojásokat és további 4-5 percig kavarjuk.
Belereszeljük a
citromok héját, beleszitáljuk a liszttel elkevert sütőport, majd hozzáöntjük a
tejet és addig keverjük amíg homogén masszát nem kapunk.
Hozzáadjuk az
apróra vágott gyümölcsöket (a gyümölcs helyett csokoládédarabokat is tehetünk
bele) és néhány gyors mozdulattal átkavarjuk.
Egy 26 cm-es
kuglófformát ( ennek hiányában a tortaforma is megteszi) kivajazunk, kilisztezünk,
majd beleöntjük a tésztát.
180 fokra előmelegített
Az elkészítés lépései
- A szobahőmérsékletű vajat apró kockákra vágjuk, majd a cukorral együtt habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a sót, a vaníliát és a tojásokat és további 4-5 percig kavarjuk.
- Belereszeljük a citromok héját, beleszitáljuk a liszttel elkevert sütőport, majd hozzáöntjük a tejet és addig keverjük amíg homogén masszát nem kapunk.
- Hozzáadjuk az apróra vágott gyümölcsöket (a gyümölcs helyett csokoládédarabokat is tehetünk bele) és néhány gyors mozdulattal átkavarjuk.
- Egy 26 cm-es kuglófformát ( ennek hiányában a tortaforma is megteszi) kivajazunk, kilisztezünk, majd beleöntjük a tésztát.
- 180 fokra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük. (akkor lesz kész amikor a tésztába szúrt fogpiszkálón már nem marad nyers tészta).
- A kihűlt tésztát, kivesszük a tortaformából, porcukorral megszórjuk és akár önállóan akár lekvárral vagy vanília öntettel már fogyaszthatjuk is.
0 Comments